Griepvaccinatie

Vanaf heden kunt u hier info lezen over de griepvaccinatie en pneumokokkenvaccinatie 2021

 

Op zaterdag 13 november gaan we van 08.00-16.30 griep en pneumokokkenvaccinaties zetten bij de mensen die hiervoor een uitnodiging gehad hebben. Ook de mensen die gewend waren dat de assistent aan huis kwam prikken nodigen we van harte uit om zelf te komen. (hiermee hopen we de werkdruk op de praktijkmedewerkers wat te verminderen)

Iedereen heeft een brief gehad met daarin een tijdsblok om te komen; het verzoek is om hier zoveel mogelijk rekening mee te houden. We verwachten ruim 3000 mensen dus om te lange wachttijden te voorkomen is dit wel belangrijk.

We hebben ruimschoots ingekocht ( het maximale dat mocht) zouden er toch vaccins te weinig zijn dan hebben we  op 9 december een inhaalmiddag. Hiervoor moet u zich wel melden.

Wanneer u komt hou dan rekening met uw kleding, u krijgt de prik in uw bovenarm!

 

30-07-2021 Vaccineren in de huisartsenpraktijk afgerond

Inmiddels hebben we iedereen de in onze praktijk om een Astra Zeneca vaccinatie kon komen zijn of haar injectie gegeven. De administratie loopt nog niet geheel naar wens en waar mogelijk trachten wij het voor u op te lossen. We zijn daarvoor helaas afhankelijk van de verwerking bij het RIVM en hebben daar geen invloed op.

Vaccinatiebewijs bij buitenlandse vaccinaties nu ook  geregeld:

De overheid heeft aangekondigd dat ze een oplossing hebben gevonden voor de registratie van mensen die in het buitenland (buiten de EU) zijn gevaccineerd. Tot nu toe was er voor deze mensen geen manier om aan een bewijs van vaccinatie te komen dat geldig is in Nederland en in de Europese Unie. Soms vroegen mensen daarom of de huisarts voor hen een vaccinatiebewijs konden maken, maar dat kan niet, want huisartsen zijn alleen betrokken bij de vaccinatiebewijzen van mensen die ze zelf hebben gevaccineerd. De Rijksoverheid meldt nu dat de mensen die in het buitenland zijn gevaccineerd aan een vaccinatiebewijs kunnen komen door een afspraak te maken via 030 – 8002899. Meer informatie is te vinden op deze pagina. Mensen die binnen de EU zijn gevaccineerd, kunnen via het land waarin ze zijn gevaccineerd aan een DCC/vaccinatiebewijs komen.

 

10-06-2021 Laatste ronde Astra Zeneca vaccinaties op zaterdag 17 juli

 

Inmiddels hebben meer dan 700 mensen hun eerste of tweede vaccinatie gehad in onze praktijk. Op 17 juli is de laatste groep aan de beurt voor een tweede prik. Iedereen die nu nog een eerste vaccinatie wenst kan zich melden bij de GGD (hou hierbij wel rekening met uw geboortejaar, op dit moment is 1989 aan de beurt). Wij prikken uitsluitend met Astra Zeneca. Mensen die eerder een  COVID-19 hebben doorgemaakt moeten maar één vaccin om voldoende beschermd te zijn, een tweede prik kan geen kwaad maar is niet nodig.

Wij doen ons uiterste best om alle vaccinaties correct door te geven aan het RIVM, er gaat hier nog wel eens iets mis en als wij dat kunnen herstellen zullen we dat zeker doen maar helaas hebben we niet veel invloed op dit proces.

Gele vaccinatieboekjes kunt u bestellen via SDU, wij hebben ze niet (meer) op voorraad.

Vanwege de omvang van de vaccinatiecampagne is het niet mogelijk om een aparte afspraak te krijgen op een andere dag dan 17 juli, alleen als er sprake is van een ernstige medische reden waarom u niet kunt komen neem dan contact met ons op.

 

04-05-2021 Eerste ronde voor jaargangen 1958, 1959 en 1960

Op zaterdag 1 mei hebben we de eerste vaccinatie ronde gehad voor de mensen geboren in 1958, 1959 en een deel van 1960. We hebben ook gehoord dat er mensen waren die géén brief ontvingen. Helaas hebben wij geen invloed op de post dus indien u géén brief heeft gehad met een uitnodiging met een datum én tijd voor 1 of 8 mei neem dan z.s.m. contact met ons op. Dit kan via telefoonnummer 0114-313131 (bij voorkeur ’s middags na 15.00u) of stuur een mail naar info@pallion.nl

Vanwege het gebruik van Astra Zeneca mogen we alleen mensen boven de 60 jaar prikken!!!! Mensen die voor een tweede prik komen en jonger zijn dan 60 mogen wel komen.

https://www.pzc.nl/zeeuws-nieuws/de-ene-spuit-na-de-andere-gaat-in-een-zeeuwse-bovenarm-geen-twijfel-en-ik-blijf-voorzichtig~a1d17c17/202437380/

23-04-2021 Herstart vaccineren in de huisartsenpraktijk

 

Op zaterdag 1 en 8 mei gaan we weer vaccineren in de praktijk!  Inmiddels zijn de uitnodigingen de deur uit gegaan. Er is ook een mail verzonden via MgN dit betreft een aankondiging maar is niet uw officiële oproep, die komt per post.

Op zaterdag 1 mei vaccineren we iedereen die nog niet eerder gevaccineerd is en geboren is in 1958, 1959. De tweede prik volgt dan op zaterdag 17 juli 2021

Op zaterdag 8 mei vaccineren we de mensen uit 1956 en 1957 voor de tweede keer ( zij zijn eerder geweest op 20 februari) en hebben hun oproepkaart sindsdien in huis.

Mensen geboren in 1960 krijgen een uitnodiging voor hun eerste prik op 1 mei of 8 mei. De tweede datum waarop we prikken is zaterdag 17  juli 2021

Naast deze mensen zullen we ook nog een groep ouderen die nog niet eerder een vaccin gekregen hebben hun eerste vaccinatie geven, zij zijn allen persoonlijk benaderd.

In de eerste week van mei gaan we een selectie maken van mensen met een verhoogd risico (vaak krijgen deze mensen ook een oproep voor de griepprik); zij mogen binnenkort een afspraak maken bij de GGD. U krijgt hierover bericht per post, dus ook hiervoor geldt dat het pas nuttig is om te bellen na de derde week van mei wanneer u nog geen bericht heeft gehad.

Wanneer u niet tot één van bovenstaande groepen hoort heeft het geen zin om ons te bellen; wij mogen uitsluitend deze groep vaccineren alle overige mensen gaan naar de GGD.

 

 

15-03-2021 tijdelijk stopzetten vaccinatie Astra Zeneca

 

Vaccinatie tegen COVID-19 gepauzeerd
De vaccinatie met het vaccin van AstraZeneca is van 15 t/m 28 maart stilgelegd door het ministerie van VWS. In het buitenland hebben een aantal personen na vaccinatie klachten zoals trombose gemeld. Het is op dit moment niet duidelijk of dit door het AstraZeneca-vaccin komt. Dit wordt in de komende twee weken nader onderzocht in Europa.
Het AstraZeneca-vaccin is in de afgelopen weken geprikt bij mensen geboren in 1956 en 1957, mensen met zwaar overgewicht (een BMI van 40 of hoger), mensen met het syndroom van Down die thuis wonen en bij zorgverleners. Behoort u tot deze groep en bent u in de afgelopen weken met dit vaccin geprikt, dan heeft u mogelijk vragen:

Ik ben met het vaccin van AstraZeneca gevaccineerd, wat moet ik nu doen?
Als u geprikt bent met het AstraZeneca-vaccin en heeft u geen klachten gehad, dan is er geen reden tot zorg.
Alleen als u kort geleden geprikt bent en u krijgt na drie dagen (weer) ziekteverschijnselen met daarbij onverwachte en/of onbekende klachten, en/of grotere of kleinere blauwe vlekjes (puntbloedingen) in de huid, dan luidt het advies om direct contact op te nemen met uw huisarts.

Ik ben nu 1x gevaccineerd met AstraZeneca. Wat betekent dit voor mijn 2e prik?
Tussen de twee vaccinaties met het vaccin van AstraZeneca zit 12 weken. Een 2e prik met hetzelfde vaccin wordt geadviseerd. De eerste vaccins van AstraZeneca zijn in Nederland op 12 februari 2021 toegediend. Voor het moment van de tweede prik zal er meer duidelijk zijn. Vooralsnog blijft uw afspraak voor de tweede prik op 8 (of 21 mei) staan.

Heeft u nog vragen over dit besluit? U vindt meer informatie op www.corovaccinatie.nl. Ook kunt u met vragen naar het landelijk publieksinformatienummer van de overheid: 0800 – 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur bereikbaar).

Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona?
In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd.
Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.

 

Coronavaccinatie medische risicogroepen

 

De coronavaccinatie wordt in principe aangeboden op leeftijd: van oud naar jong (met uitzondering van het zorgpersoneel). Dit omdat het risico op een slecht beloop en sterfte door corona toeneemt met het stijgen van de leeftijd: het risico is sterk verhoogd bij mensen boven de 60 jaar en neemt verder toe bij een hogere leeftijd. Een uitzondering hierop zijn enkele selecte medische (hoog)risicogroepen. Er zijn zeven medische risico groepen door het RIVM gedefinieerd. Zie: Prioritering medische risicogroepen | RIVM

Val ik onder deze risicogroep?
De zeven risicogroepen worden door het RIVM en de beroepsverenigingen van specialisten nog verder uitgewerkt. Er kan dus nog niet gezegd worden of u onder deze medische risicogroep valt! Zodra de specificaties bekend zijn zal het ziekenhuis de patiënten die tot de medische risicogroep horen selecteren. U krijgt dan vanzelf een uitnodiging voor vaccinatie.

Neem geen contact op!
We snappen dat er vragen zijn over het vaccineren van medische risico groepen. Het ziekenhuis, de huisarts en de GGD kunnen deze vragen nog niet beantwoorden. Dat kan pas als de medische risicogroepen verder zijn uitgewerkt. Zodra dat zo is, vindt u daarover informatie op deze website. Valt u onder de risicogroep, dan krijgt u vanzelf een uitnodiging. Het heeft dus geen zin om nu te contact op te nemen.

Vaccinatiestrategie
Ziekenhuizen, huisartsen en GGD’en volgen te allen tijde de landelijke vaccinatiestrategie die wordt bepaald door het ministerie van VWS. Specialisten en huisartsen kunnen niet op individuele gronden patiënten eerder laten vaccineren.
Meer informatie

Meer informatie over de coronavaccinatie vindt u op www.coronavaccinatie.nl.

 

Zaterdag 20 februari en zaterdag 8 mei gaan we de eerste groep mensen vaccineren! Inmiddels hebben alle betrokkenen een uitnodiging gehad voor een tijdstip op deze zaterdagen. Kom vooral niet te vroeg, u zult buiten moeten wachten tot u aan de beurt bent. We doen ons uiterste best om alles vlot te laten verlopen maar ook voor ons is dit een heel nieuwe manier van werken. Anders dan met de griepvaccinaties hebben we slecht 1 week voorbereidingstijd gekregen en dat is wellicht hier en daar te merken, onze excuses daarvoor. Bent 63 of 64  of heeft u een BMI groter dan 40 dan heeft u deze week een oproepkaart van ons ontvangen. Is dat niet het geval neem dan uiterlijk vrijdagmiddag contact met ons op. Kom niet naar de praktijk zonder vooraf contact!

Er is geen keuzemogelijkheid voor een andere datum of tijdstip, dit heeft alles te maken met de wijze waarop het vaccin verpakt is en de houdbaarheid van het vaccin. 

Wij vaccineren met het Astra Zeneca vaccin, dat is heel geschikt voor mensen jonger dan 65 jaar. Mensen ouder dan 65 worden door de GGD opgeroepen en zullen het Pfizer vaccin krijgen zoals het er nu uit ziet. Wij als huisartsenteam hebben geen enkele invloed op de volgorde waarin er gevaccineerd wordt, het heeft dus ook geen zin om ons hierover te bellen.

 

Wij begrijpen dat er veel vragen zijn rondom de coronavaccinatie. Hoe graag we ook zouden willen, ook wij hebben nog niet alle antwoorden. Het advies is om uw vraag op te zoeken via de website https://rijksvaccinatieprogramma.nl/coronavirus-covid-19

http://www.apotheek.nl

http://www.coronavaccinatie.nl