NIEUWS

23 oktober 2020

Samen pakken we deze coronacrisis aan, met respect voor elkaar:

Wanneer u zich ziek voelt of wanneer iemand die u dierbaar is ziek is, bent u misschien wat ongeduldiger en sneller boos. Dat begrijpen wij heel goed. Wij werken iedere dag met en voor zieke mensen. Maar ook wij zijn mensen en kunnen als hulpverlener fouten maken. Het enig wat we van u vragen is wat begrip en geduld.

Als er dingen mislopen of als u het niet eens bent met de aangeboden zorg, dan moet daarover worden gesproken. Dat is in uw belang, maar ook in dat van ons. Wij kunnen er van leren. Dus wanneer u boos of geïrriteerd bent over iets, vraag dan om een gesprek, even apart en niet aan de balie #wijstaanvooruklaar.

 

 

14 oktober 2020

Wij verzoeken u vriendelijk een mond-neusmasker te dragen wanneer u naar de praktijk komt

 

21 augustus 2020

Afscheid van dokter Zilverschoon:

Met veel plezier en toewijding heb ik de afgelopen twaalf jaar in huisartsenpraktijk Pallion gewerkt. De laatste tijd van deze intensieve periode bemerkte ik dat ik een betere balans tussen werk en privé wil realiseren.

Daarom heb ik in goed overleg besloten om per 1 januari 2021 te stoppen met mijn werkzaamheden als huisarts bij Pallion.

Dokter Stitzinger zal de patiënten die bij mij staan ingeschreven overnemen.

Bedankt voor het vertrouwen dat jullie in mij stelden als huisarts.

Ik wens jullie allen alle goeds toe.

Met vriendelijke groeten,

Joriska Zilverschoon

18 augustus 2020

Een negatieve coronatest is soms  verplicht voor reizigers uit Nederland naar bepaalde landen. Helaas is het niet mogelijk om hiervoor een GGD test te doen. Om te mogen reizen moet je schriftelijk te kunnen aantonen dat je geen COVID 19 hebt. Hiervoor dien je een PCR test te laten doen. De kosten hiervoor zijn €89,50. De huisartsen schrijven geen “Coronavrij” verklaring.

De test aanvragen doe je hier:


https://covid19.u-diagnostics.nl/invite/hhl-reis

 

10 juli 2020

Uitbreiding van de zorg met inachtneming van de maatregelen rondom Corona

De deur van onze praktijk blijft gesloten. Dit om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden.Er worden wel weer zoals voorheen afspraken gepland, u kunt daarvoor bellen tussen 8.00u en 12.00u De assistent of huisarts zal een beoordeling maken aan de telefoon. Mocht er voor u een afspraak op het spreekuur gepland worden dan kunt u op de exacte tijd van de afspraak aanbellen bij de praktijk.  Wij verzoeken u, indien mogelijk, om alleen naar de praktijk te komen.
Een medewerker zal de deur voor u openen als u aan heeft gebeld en met uw instemming uw temperatuur opnemen. Gelieve uw handen te desinfecteren bij de balie met de daarvoor beschikbare gestelde middelen. Wanneer het druk wordt in de wachtkamer kan er gevraagd worden buiten te wachten. Naast afspraken op het spreekuur, vooral wanneer lichamelijk onderzoek nodig is, wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van (beeld)bellen, E-consulten en het digitaal beoordelen van foto’s. U kunt hiervoor gebruik maken van https://home.mijngezondheid.net/inloggen

 

30 juni 2020

Dokter Voorbrood heeft afscheid genomen van Pallion

Dinsdag 30 juni j.l. heeft dokter Voorbrood in zeer beperkte kring gedag gezegd tegen de collega’s van Pallion. Na ruim 35 jaar huisartsenzorg in Hulst gaat hij genieten van zijn vrije tijd in zijn (nieuwe) woonplaats Rotterdam. Vanwege de huidige maatregelen was het onmogelijk om zijn afscheid groots aan te pakken. Zijn patiënten en de voormalige patiënten van huisartsenpraktijk ‘ t Bolwerk hebben deze week een brief ontvangen waarin zijn vertrek bekend is gemaakt.

Zijn opvolger, dokter Halilovic, is al geruime tijd aan het werk in Pallion en dus geen onbekende meer. Hij heeft zijn opleiding gevolgd aan het Erasmus MC in Rotterdam en kijkt er naar uit om de zorg voor de patiënten van dokter Voorbrood over te nemen.

 

 

15 juni 2020

Update i.v.m. het coronavirus:

De deur van onze praktijk blijft gesloten. Dit om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden.

Er worden wel weer zoals voorheen afspraken gepland, u kunt daarvoor bellen tussen 8.00u en 12.00u De assistent of huisarts zal een beoordeling maken aan de telefoon. Mocht er voor u een afspraak op het spreekuur gepland worden dan kunt u op de exacte tijd van de afspraak aanbellen bij de praktijk.  Wij verzoeken u, indien mogelijk, om alleen naar de praktijk te komen.
Een medewerker zal de deur voor u openen als u aan heeft gebeld en met uw instemming uw temperatuur opnemen. Gelieve uw handen te desinfecteren bij de balie met de daarvoor beschikbare gestelde middelen. Wanneer het druk wordt in de wachtkamer kan er gevraagd worden buiten te wachten.

Alle planbare zorg zoals afspraken bij de praktijkondersteuners worden langzaamaan weer opgestart naast gebruik te maken van beeldbellen of telefonische consulten. Alleen indien medisch noodzakelijk wordt er een afspraak op de praktijk gepland. De praktijkondersteuner neemt contact met u op om uw situatie te beoordelen.

Houd er rekening mee dat de wachttijden aan de telefoon bij de huisarts en huisartsenpost momenteel langer kan zijn dan u gewend bent. Via de website https://www.thuisarts.nl/ kunnen een deel van uw vragen al beantwoord worden.

Voor algemene vragen over het Coronavirus neem contact op met de GGD/RIVM 0800-1351 of kijk voor meer informatie op http://www.rivm.nl of http://www.ggdhvb.nl. Hier vindt u de meest recente informatie en antwoord op heel veel vragen.

 

 

11 mei 2020

Versoepeling van een aantal maatregelen i.v.m. het coronavirus.

Ook in de huisartsenpraktijk wordt de zorg stapje voor stapje uitgebreid waarbij ook wij rekening houden met de voorschriften van het RIVM om voor iedereen de veiligheid te waarborgen.

-U dient altijd vooraf telefonisch of per e-consult contact met ons op te nemen indien u een advies  wilt.

-De assistent zal in overleg met de huisarts de juiste zorg voor u inzetten, dat kan een telefoontje, een visite of een afspraak op de praktijk zijn.

-U wordt gevraagd niet onaangekondigd naar de praktijk te komen. U dient eerst telefonisch contact op te nemen met de assistenten. Zonder afspraak kunnen wij u niet binnen laten in onze praktijk. Patiënten die aan de balie komen zonder afspraak worden gevraagd terug naar huis te gaan en alsnog telefonisch contact op te nemen met de praktijk.

-U wordt gevraagd om geen begeleiding mee te nemen naar het spreekuur, tenzij dit niet anders kan (oa kinderen).

-Bij te grote drukte in de praktijkruimte kan er gevraagd worden buiten, of indien mogelijk in uw auto, te wachten tot u aan de beurt bent: kom om die reden ook niet te vroeg wanneer u een afspraak heeft.

 

 

28 april 2020

Mijn gezondheid.net

 

Per heden is het mogelijk om via de website mijngezondheid.net in te loggen met DigiD en zo een E-consult met uw eigen huisarts aan te vragen. Via dit portaal komt uw vraag bij de huisarts binnen in uw medisch dossier zodat hij/zij meteen alle gegevens beschikbaar heeft om u te antwoorden. De proef loopt tot 1 juli a.s. en is bedoelt als uitbreiding van onze dienstverlening, het vervangt dus NIET de normale consulten.

https://home.mijngezondheid.net/inloggen/

 

 

16 april 2020

Gedoogbeleid inzag medische gegevens op Huisartsenpost of SEH:

 

15 maart 2020

Beste patiënten,

Door de ontwikkelingen die plaatsvinden m.b.t. de verspreiding van het Corona-virus (COVID-19) delen wij u mede dat de huisartsenzorg heden opgeschaald wordt. Dat betekent dat er vanaf komende maandag 16 maart in onze praktijk, evenals in andere praktijken, aanpassingen in de zorgverlening zullen plaatsvinden.

Dit vraagt van u en van ons een andere houding, dit voor zowel uw als onze gezondheid. Graag vragen wij u om, in ons aller belang, aan onze verzoeken gehoor te willen geven.

Vanaf maandag 16 maart zullen de volgende aanpassingen van kracht zijn:

 • Er zullen alleen afspraken op de praktijk en visites worden ingepland voor zorgvragen die niet uitgesteld kunnen worden.
 • Voor niet dringende hulpvragen verzoeken wij u de praktijk niet te bellen en deze uit te stellen tot na de epidemie.
 • U wordt gevraagd niet onaangekondigd naar de praktijk te komen. U dient eerst telefonisch contact op te nemen met de assistenten. Zonder afspraak kunnen wij u niet binnen laten in onze praktijk. Patiënten die aan de balie komen zonder afspraak worden gevraagd terug naar huis te gaan en alsnog telefonisch contact op te nemen met de praktijk. (Ook de huisartsenpost hanteert momenteel deze regel)
 • U wordt gevraagd om geen begeleiding mee te nemen naar het spreekuur, tenzij dit niet anders kan (oa kinderen).
 • De spreekuren voor Diabetes, COPD, Astma, hart-vaatziekten (bij de POH Annelies vd Kreeke en Annet van Es) komen tot nader bericht te vervallen. Als u een afspraak hebt staan, wordt u door de POH gebeld. Het is niet nodig om zelf naar de praktijk te bellen.
 • De spreekuren van de POH-GGZ (Sabijn de Cocker en Natascha de Schepper) zullen telefonisch plaatsvinden. U wordt gebeld.
 • Voor vragen mbt het Corona-virus kunt u contact opnemen met:
  • RIVM: 0800-1351
  • GGD-Zeeland: 0113-249 480 (van 8.30 tot 18.00 uur)

Of te kijken op de website van het RIVM: www.rivm.nl

Of te kijken op de website van thuisarts: www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus

 

We hopen met deze maatregelen in de huidige situatie gepaste zorg op maat te kunnen blijven leveren. We hebben hiervoor uw hulp nodig. Onze dank hiervoor!

We zullen u informeren wanneer wij door wijzigingen in de situatie de zorg binnen onze praktijk verder moeten aanpassen

We wensen u veel sterkte toe in deze roerige tijd.

 

Namens de medewerkers van uw huisartsenpraktijk Pallion

 

 

februari 2020

Het coronavirus

 

Voor goede informatie betreffend het coronavirus verwijzen wij u naar de website van thuisarts.nl https://www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus

Wanneer u vragen heeft over dit virus verzoeken wij u om te bellen ná 10.30u, de assistenten hebben dan tijd om u rustig te woord te staan. Kom bij twijfel over het wel of niet hebben van het virus niet naar de praktijk maar overleg eerst telefonisch met ons.

 

 

januari 2020

Ik pas

IkPas: Zet je alcoholgebruik eens op pauze!
30 of 40 dagen geen alcohol drinken zorgt dat je ook op lange termijn minder drinkt!

Wil jij fris de lente in gaan, je fitter voelen, beter slapen en misschien wat afvallen? Ga dan de uitdaging met jezelf aan en drink 30 of  40 dagen geen alcohol! Door mee te doen leer je ook beter ‘nee’ zeggen en doorbreek je jouw gewoontegedrag.
Zet je alcoholgebruik eens op pauze! Schrijf je in op www.ikpas.nl en doe  mee.

Waarom zou ik het doen, 40 dagen niet drinken?
Nederlanders zijn steeds meer gewend geraakt om bij meer gelegenheden, dus vaker in de week te drinken; voor of tijdens het eten, als slaapmutsje, na afloop van congressen. Een poosje geen alcohol drinken is een bewezen effectieve manier om eens stil te staan bij je alcohol gewoonten en aan den lijve te ondervinden wat alcohol met jou doet. Het is alsof je de resetknop induwt en met een schone lei begint. IkPas maakt je bewust van de rol van alcohol in je leven en daarnaast geef je een goed voorbeeld aan de jeugd, de NIX18-generatie.
Deelnemers van voorgaande edities voelden zich tijdens IkPas fitter en scherper, sliepen beter, vielen af en hadden een betere huid. Bovendien bleek dat deelnemers zes maanden na deelname nog steeds minder alcohol dronken dan voor hun deelname.

Wat is IkPas?

IkPas is dè beweging in Nederland voor tijdelijk geen alcohol drinken. Bijna elk land heeft wel een soortgelijke actie: denk aan Dry January in Engeland en OcSober in Australie. Allen hebben ze een soortgelijke insteek: een fris begin van het nieuwe jaar en de uitdaging met jezelf aangaan. De benaming ‘IkPas’ is positief bedoeld om kort en krachtig een antwoord te hebben in situaties waar alcohol wordt aangeboden.

Wanneer?

IkPas vindt twee keer per jaar plaats. Er is een 30 dagen- en een 40 dagen-variant. Het staat iedereen vrij om te kiezen welke pauzeperiode het beste uitkomt. De 30 dagen actie beslaat bijna een maand en begint op 1 januari 2020. De actie loopt dan tot en met 30 januari. De 40 dagen-actie loopt van aswoensdag tot en met de zondag voor Pasen, tijdens de traditionele vastenperiode tussen carnaval en Pasen. Dit jaar is dat van woensdag 26 februari 2020 tot en met zondag 5 april 2020.

Aanmelden kan via www.ikpas.nl.

januari 2020

Nieuwe tarieven 2020

Een consult bij de huisarts of een telefonisch contact vallen onder de basiszorg en worden door uw zorgverzekeraar vergoed (check voor de zekerheid altijd uw verzekeringspakket).
Onze praktijk hanteert de tarieven zoals deze worden gehanteerd door de beroepsgroep: de NZA tarieven.
Consult < 5 min: € 5.07
Consult < 20 min: € 10.15  Consult > 20 min: € 20.29
Visite regulier < 20 min: € 15.22 Visite regulier > 20 min: € 25.37
Rijbewijskeuring € 44.75

Let wel: laboratoriumonderzoek, röntgenfoto’s en holters hebben invloed op uw eigen risico!

Meer tarieven kunt u vinden via de website: www.nza.nl

=================================================================================

7 februari 2019

Plaatsing units Pallion

Steeds meer zorg wordt bij de eerstelijnszorg belegd. Zo krijgen bijvoorbeeld de huisartsen meer en meer taken toebedeeld. Ook Huisartsenpraktijk Pallion heeft hiermee te maken en gaat daarom uitbreiden. Plannen voor definitieve uitbreiding van de praktijk zijn in ontwikkeling. Tot die tijd wordt de behoefte aan extra ruimte opgelost met het plaatsen van zes tijdelijke kantoorunits naast de huidige praktijk van Pallion.

De voorbereidingen voor het plaatsen van de units starten maandag 11 februari. Het parkeerterrein bij Pallion is die week gewoon bereikbaar, het zal wellicht wel wat drukker zijn. Het aanwezige verkeer kan echter wel voor wat oponthoud zorgen. De maandag daarop, 18 februari, worden de units geplaatst. Die dag zijn verkeersregelaars aanwezig om bezoekers en omwonenden veilig naar het parkeerterrein bij Pallion te begeleiden.

We gaan ervan uit dat maandag 25 februari de werkzaamheden afgerond zijn. Excuus voor het ongemak.

 

1 februari 2019

Dienstapotheek in de nacht (van 23.00u-08.00u)

Vanaf 1 februari is ‘s nachts de dienstapotheek in Terneuzen gesloten. Voor dringende medicatie in de nacht wordt gezorgd door de apotheek in Pauwenburg, Vlissingen. Klik hier:  Flyer Farmacie Zeeland voor meer informatie.

 

22 januari 2019

Beveiligde mail van ons ontvangen?

Sinds kort is ons mailverkeer extra beveiligd. Indien wij u zo’n mail sturen ontvangt u eerst een bericht met als afzender zon-ict.nl.  In deze mail staat beschreven wat u moet doen alvorens onze mail te kunnen lezen.

 

11 Januari 2019

Omroep Zeeland: Gewoon bij de huisarts naar de specialist uit het ziekenhuis

Onlangs heeft Omroep Zeeland het spreekuur met de orthopeed en de huisarts gevolgd.
Klik op onderstaande link om het filmpje te bekijken.
Omroep Zeeland

3 Januari 2019

Nieuwe nieuwsbrief Pallion

Binnenkort wordt de nieuwe nieuwsbrief van Pallion weer verspreid. Klik HIER om hem te lezen

Vanaf 25 mei 2018 is er een nieuwe privacywet: Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze wet vervangt de Wbp (wet bescherming persoonsgegevens)

De AVG stelt een aantal aanvullende eisen ten opzichte van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Deze nieuwe verplichtingen zijn er vooral op gericht om:
 • gegevens beter te beveiligen;
 • patiënten meer controle te geven over hun gegevens;
 • een zorgverlener te stimuleren gericht beleid te maken op het gebruik en de verwerking van persoonsgegevens.

Wat betekent dit voor u?

Huisartsenpraktijk Pallion heeft een document aangemaakt om u als patient te informeren over het Privacy Reglement in de praktijk. Klik HIER om het document te downloaden.

=================================================================================

21 april 2018

Estafetteloop Zeeuws Vlaanderen: een sportieve samenwerking tussen eerste en tweede lijn!

Afgelopen zaterdag 21 april was het zover: voor de eerste keer stonden er 3 samengestelde teams van Pallion en ZorgSaam aan de start van de estafetteloop.

Het idee is een jaar geleden ontstaan vanuit de samenwerking met de orthopeden. Vorig jaar februari is men vanuit Pallion en HC Zuid gestart met het project MeeKijk consult Orthopedie. Patiënten worden hierin door de huisarts en orthopeed samen gezien. Een unieke manier van samenwerking die ten goede komt voor de patiënt én die de samenwerking tussen de huisartsen en de orthopeden versterkt. Doordat dit spreekuur in het teken staat van beweging, was het idee om mee te lopen met de estafetteloop al snel ontstaan.

Het was zaterdag warm en zwaar, maar we hebben vooral veel plezier beleefd met z’n allen.

Zorg in beweging!

V.l.n.r. foto 2e foto:  Winanda, Frank, Annemarie, Art, Tom, Marianne, Saskia, Maarten-Paul, Sabijn, Mehmed, Natascha, Andrea.

5 maart 2018

Webafspraken Pallion

Vanaf heden kunt u ook online afspraken maken via de website van Pallion. Houdt er rekening mee dat:

 • Deze afspraken niet geschikt zijn voor SPOED.
 • U alleen een afspraak kunt maken bij uw EIGEN huisarts
 • U bent reeds eerder met uw klacht bij uw huisarts geweest (uw klacht is bekend).
 • Dat er per klacht 10 minuten spreekuurtijd wordt gereserveerd. Indien u meer vragen heeft aan de huisarts, kunt u het beste telefonisch contact opnemen met de assistent.
 • Wanneer u twijfelt aan de geschiktheid van uw klacht, kunt u ook beter telefonisch contact opnemen met de assistent.

Patienten die een afspraak boeken bij een andere huisarts dan waarbij ze ingeschreven staan, zullen telefonisch benaderd worden door de assistent om de afspraak te verzetten naar een afspraakmoment bij de EIGEN huisarts.

Ook wanneer uw afspraak niet voldoet aan bovenstaande punten zal de assistent contact met uw opnemen voor nadere informatie.

1 januari 2018

Huisarts Stitzinger in de maatschap

Vanaf 1 januari 2018 treedt huisarts Stitzinger in de maatschap van Pallion. Ze is daarmee een van de 5 huisartsen in de maatschap. Vanaf 1 januari kunnen patiënten zich op naam bij haar inschrijven.

Wij wensen haar veel succes met deze nieuwe positie.

=================================================================================

28 September 2017

Eigen Risico.

Zoals u weet valt de huisartsenzorg onder de basiszorg van uw zorgverzekering. Wat betekent dat u niets hoeft bij te betalen voor een bezoek aan uw huisarts. Echter vallen een aantal handelingen die gedaan worden op de huisartsenpraktijk niet onder het eigen risico. Zoals: CRP-bepalingen, Holteronderzoek en de aanvraag van de röntgenfoto voor uw bezoek aan het meekijk-consult orthopedie.

 

1 September 2017

Lisa Verstraten

Sinds 1 september 2017 komt Lisa Verstraten het assistenten-team van Pallion versterken. Lisa is een ervaren doktersassistente die reeds eerder als stagiaire en oproepkracht bij Pallion werkzaam is geweest.

Team Pallion wenst haar veel succes.

 

1 Juli 2017

Pallion bestaat 10 jaar.

Het is al weer 10 jaar geleden dat Pallion zijn deuren heeft geopend. Uiteraard hebben we dat niet zomaar voorbij laten gaan.

 

21 juni 2017

Nieuwsbrief Pallion zomer 2017

De nieuwe nieuwsbrief is weer uit. Klik HIER om hem te lezen.

 

19 juni 2017

Online afspraken 

Huisarts den Ouden en huisarts Stitzinger  draaien een proef waarbij u via de website ook online afspraken kunt maken. Houdt u er rekening mee dat niet elke klacht geschikt is voor een online afspraak? Wanneer er sprake is van een spoedsituatie of uw klacht dient nog dezelfde dag beoordeelt te worden, verzoeken wij u om de assistente te bellen. Twijfelt u over de geschiktheid van uw klacht? Neem dat contact op met de assistente; zij zal samen met u de urgentie van het bezoek aan de huisarts bepalen.

Hoe werkt het Online Afspraak Maken? Via de blauwe button AFSPRAAK MAKEN meldt u zich aan met uw naam, geboortedatum en telefoonnummer. Vervolgens kunt u de persoon kiezen met wie u een afspraak wilt maken en op welke dag en tijd en kunt u de afspraak inplannen.

N.b. U krijgt van de gemaakte afspraak niet automatisch een bevestiging of herinnering, noteer de afspraak direct in uw agenda.

 

1 juni 2017

Orthopeden kijken mee tijdens spreekuur

Het meekijkconsult met orthopedisch specialisten in onze praktijk is een schot in de roos. Sinds enkele maanden zijn orthopeden M.P. van de Kerkhove en F. Nijman van ZorgSaam elke twee weken in onze praktijk. Zij ondersteunen om beurten huisarts S. Stitzinger tijdens het spreekuur en geven direct advies aan de patienten. Meer informatie kunt u vinden in onze nieuwsbrief. Klik HIER

Het meekijk-consult heeft geen invloed op uw eigen bijdrage, wel de eventuele foto die gemaakt moet worden in het ziekenhuis.


1 April 2017

Extra uitbreiding praktijkondersteuning POH GGZ

Vanaf 1 april komt Natascha de Schepper het Pallion-team versterken. Natascha vervult naast Sabijn de Cocker, de functie van praktijkondersteuner (POH) GGZ. Natascha werk op elke woensdag van 08.30 uur – 17.00 uur.


 

01 januari 2017

Doorstart avondspreekuur

Omwille de zeer positieve reacties van zowel de patiënten als de medewerkers en huisartsen van Pallion, is besloten om het avondspreekuur op donderdagavond voort te zetten. Huisarts Voorbrood en huisarts Stitzinger zullen (indien hun diensten het toelaten), op donderdagavond spreekuur houden. Tot 20.00 uur kunt u terecht voor een bezoek aan de huisarts. U kunt telefonisch contact opnemen met de assistente om een afspraak in te plannen.

N.B. Hou er wel rekening mee dat eventuele voorgeschreven medicijnen pas de volgende dag opgehaald kunnen worden.