NIEUWS

 

maart 2019

 

Ik pas

IkPas: Zet je alcoholgebruik eens op pauze!
40 dagen geen alcohol drinken zorgt dat je ook op lange termijn minder drinkt!

Wil jij fris de lente in gaan, je fitter voelen, beter slapen en misschien wat afvallen? Ga dan de uitdaging met jezelf aan en drink in maart 40 dagen geen alcohol! Door mee te doen leer je ook beter ‘nee’ zeggen en doorbreek je jouw gewoontegedrag.
Zet je alcoholgebruik eens op pauze! Schrijf je in op www.ikpas.nl en doe vanaf 6 maart mee.

Waarom zou ik het doen, 40 dagen niet drinken?
Nederlanders zijn steeds meer gewend geraakt om bij meer gelegenheden, dus vaker in de week te drinken; voor of tijdens het eten, als slaapmutsje, na afloop van congressen. Een poosje geen alcohol drinken is een bewezen effectieve manier om eens stil te staan bij je alcohol gewoonten en aan den lijve te ondervinden wat alcohol met jou doet. Het is alsof je de resetknop induwt en met een schone lei begint. IkPas maakt je bewust van de rol van alcohol in je leven en daarnaast geef je een goed voorbeeld aan de jeugd, de NIX18-generatie.
Deelnemers van voorgaande edities voelden zich tijdens IkPas fitter en scherper, sliepen beter, vielen af en hadden een betere huid. Bovendien bleek dat deelnemers zes maanden na deelname nog steeds minder alcohol dronken dan voor hun deelname.

Wat is IkPas?
IkPas is dè beweging in Nederland voor tijdelijk geen alcohol drinken. Bijna elk land heeft wel een soortgelijke actie: denk aan Dry January in Engeland en OcSober in Australie. Allen hebben ze een soortgelijke insteek: een fris begin van het nieuwe jaar en de uitdaging met jezelf aangaan. De benaming ‘IkPas’ is positief bedoeld om kort en krachtig een antwoord te hebben in situaties waar alcohol wordt aangeboden.

Wanneer?
De 40-dagen actie loopt van woensdag 6 maart tot en met zondag 14 april 2019.

Aanmelden kan via www.ikpas.nl.

———-

7 februari 2019

Plaatsing units Pallion

Steeds meer zorg wordt bij de eerstelijnszorg belegd. Zo krijgen bijvoorbeeld de huisartsen meer en meer taken toebedeeld. Ook Huisartsenpraktijk Pallion heeft hiermee te maken en gaat daarom uitbreiden. Plannen voor definitieve uitbreiding van de praktijk zijn in ontwikkeling. Tot die tijd wordt de behoefte aan extra ruimte opgelost met het plaatsen van zes tijdelijke kantoorunits naast de huidige praktijk van Pallion.

De voorbereidingen voor het plaatsen van de units starten maandag 11 februari. Het parkeerterrein bij Pallion is die week gewoon bereikbaar, het zal wellicht wel wat drukker zijn. Het aanwezige verkeer kan echter wel voor wat oponthoud zorgen. De maandag daarop, 18 februari, worden de units geplaatst. Die dag zijn verkeersregelaars aanwezig om bezoekers en omwonenden veilig naar het parkeerterrein bij Pallion te begeleiden.

We gaan ervan uit dat maandag 25 februari de werkzaamheden afgerond zijn. Excuus voor het ongemak.

———

1 februari 2019

Dienstapotheek in de nacht (van 23.00u-08.00u)

Vanaf 1 februari is ‘s nachts de dienstapotheek in Terneuzen gesloten. Voor dringende medicatie in de nacht wordt gezorgd door de apotheek in Pauwenburg, Vlissingen. Klik hier:  Flyer Farmacie Zeeland voor meer informatie.

——-

22 januari 2019

Beveiligde mail van ons ontvangen?

Sinds kort is ons mailverkeer extra beveiligd. Indien wij u zo’n mail sturen ontvangt u eerst een bericht met als afzender zon-ict.nl.  In deze mail staat beschreven wat u moet doen alvorens onze mail te kunnen lezen.

————

11 Januari 2019

Omroep Zeeland: Gewoon bij de huisarts naar de specialist uit het ziekenhuis

Onlangs heeft Omroep Zeeland het spreekuur met de orthopeed en de huisarts gevolgd.
Klik op onderstaande link om het filmpje te bekijken.
Omroep Zeeland
———–

3 Januari 2019

Nieuwe nieuwsbrief Pallion

Binnenkort wordt de nieuwe nieuwsbrief van Pallion weer verspreid. Klik HIER om hem te lezen.

——

14 december 2018

Nieuwe tarieven 2019

Een consult bij de huisarts of een telefonisch contact vallen onder de basiszorg en worden door uw zorgverzekeraar vergoed (check voor de zekerheid altijd uw verzekeringspakket).
Onze praktijk hanteert de tarieven zoals deze worden gehanteerd door de beroepsgroep: de NZA tarieven.
Consult < 5 min: € 4,98
Consult < 20 min: € 9.97 Consult > 20 min: € 19,94
Visite regulier < 20 min: € 14,95 Visite regulier > 20 min: € 24,92
Rijbewijskeuring € 43,95

Let wel: de holters hebben wel invloed op uw eigen risico!

Meer tarieven kunt u vinden via de website: www.nza.nl

————

 

 

1 September 2018

Huisartsen in opleiding.

Vanaf 1 september 2018 heeft Pallion 1 huisarts in opleiding: Veronique van der Werff.

Veronique wordt opgeleid door huisarts Zilverschoon.

Veronique zal een jaar bij Pallion in opleiding zijn, omdat zij zich specialiseerd tot huisarts. Veronique is afgestudeerd arts en behandeld zelfstandig patienten. De opleiding tot huisarts vindt deels plaats in het Erasmus MC te Rotterdam. Het praktijk gedeelte van de opleiding vindt plaats in onze praktijk.

Ten behoeve van deze opleiding worden soms video-opnames gemaakt. Dat gebeurt alleen als u vooraf toestemming geeft. De opnames worden alleen binnen de opleiding besproken en daarna gewist.

———–

 

 

29 januari 2019

Doktersassistent in opleiding

Vanaf 29 januari a.s. zal  Lynn Mariman haar stage bij Pallion vervolgen.  Lynn zit in het derde jaar van de opleiding voor doktersassistente.

Wij wensen haar veel leerplezier.

——–

21 juni 2018

NHG Geaccrediteerd!

Wij zijn trots te kunnen melden dat huisartsenpraktijk Pallion sinds 21 juni jl. wederom het keurmerk NHG Praktijkaccreditering (NPA) heeft behaald! Als patiënt wilt u er zeker van zijn dat uw huisarts u de best mogelijke zorg verleent. Het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) heeft hiervoor een keurmerk ontwikkeld. Met dit keurmerk laat een huisartsenpraktijk zien dat zij kwaliteit belangrijk vindt en dat zij blijvend en systematisch werkt aan verbetering.

Waar zijn we op getoetst? Op alle processen binnen de huisartsenpraktijk (met uitzondering van Ouderenzorg en GGZ). Ook heeft er een patiënten tevredenheidsonderzoek plaatsgevonden, deze uitslagen zijn meegenomen in de verbeterplannen.

——-

13 juni 2018

Nieuwe nieuwsbrief Pallion

Binnenkort wordt de nieuwe nieuwsbrief van Pallion weer verspreid. Klik HIER om hem te lezen.

——

5 mei 2018

Vanaf 25 mei 2018 is er een nieuwe privacywet: Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze wet vervangt de Wbp (wet bescherming persoonsgegevens)

De AVG stelt een aantal aanvullende eisen ten opzichte van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Deze nieuwe verplichtingen zijn er vooral op gericht om:
  • gegevens beter te beveiligen;
  • patiënten meer controle te geven over hun gegevens;
  • een zorgverlener te stimuleren gericht beleid te maken op het gebruik en de verwerking van persoonsgegevens.

Wat betekent dit voor u?

Huisartsenpraktijk Pallion heeft een document aangemaakt om u als patient te informeren over het Privacy Reglement in de praktijk. Klik HIER om het document te downloaden.

—-

21 april 2018

Estafetteloop Zeeuws Vlaanderen: een sportieve samenwerking tussen eerste en tweede lijn!

Afgelopen zaterdag 21 april was het zover: voor de eerste keer stonden er 3 samengestelde teams van Pallion en ZorgSaam aan de start van de estafetteloop.

Het idee is een jaar geleden ontstaan vanuit de samenwerking met de orthopeden. Vorig jaar februari is men vanuit Pallion en HC Zuid gestart met het project MeeKijk consult Orthopedie. Patiënten worden hierin door de huisarts en orthopeed samen gezien. Een unieke manier van samenwerking die ten goede komt voor de patiënt én die de samenwerking tussen de huisartsen en de orthopeden versterkt. Doordat dit spreekuur in het teken staat van beweging, was het idee om mee te lopen met de estafetteloop al snel ontstaan.

Het was zaterdag warm en zwaar, maar we hebben vooral veel plezier beleefd met z’n allen.

Zorg in beweging!

V.l.n.r. foto 2e foto:  Winanda, Frank, Annemarie, Art, Tom, Marianne, Saskia, Maarten-Paul, Sabijn, Mehmed, Natascha, Andrea.

—-

10 april 2018

Ondersteuning Longzorg per 1 juli 2018

Vanaf 1 juli nemen we afscheid van Rita. De afgelopen 10 jaar heeft Rita de longzorg binnen pallion ondersteund.

Vanaf 1 juli zal de ondersteuning van de longzorg volledig uitgevoerd worden door Annet. Naast longzorg houdt Annet zich al bezig met de zorg voor hartvaatpatienten en diabeten. Doordat er vaak overlap is in deze ziektebeelden hopen we op deze manier de continuïteit van zorg voor onze patiënten nog beter te waarborgen.


Annet is te vinden op de 1e verdieping (ingang flat A). 

—-

5 maart 2018

Webafspraken Pallion

Vanaf heden kunt u ook online afspraken maken via de website van Pallion. Houdt er rekening mee dat:

  • Deze afspraken niet geschikt zijn voor SPOED.
  • U alleen een afspraak kunt maken bij uw EIGEN huisarts
  • U bent reeds eerder met uw klacht bij uw huisarts geweest (uw klacht is bekend).
  • Dat er per klacht 10 minuten spreekuurtijd wordt gereserveerd. Indien u meer vragen heeft aan de huisarts, kunt u het beste telefonisch contact opnemen met de assistent.
  • Wanneer u twijfelt aan de geschiktheid van uw klacht, kunt u ook beter telefonisch contact opnemen met de assistent.

Patienten die een afspraak boeken bij een andere huisarts dan waarbij ze ingeschreven staan, zullen telefonisch benaderd worden door de assistent om de afspraak te verzetten naar een afspraakmoment bij de EIGEN huisarts.

Ook wanneer uw afspraak niet voldoet aan bovenstaande punten zal de assistent contact met uw opnemen voor nadere informatie.

——–

29 januari 2018

Doorstart echo spreekuur Huisarts Asrian op Pallion

Vanaf 1 februari worden er weer schouder echo’s uitgevoerd door huisarts Asrian op Pallion.

Huisarts Asrian is werkzaam als huisarts te Terneuzen en is gespecialiseerd in het schouder gewricht. Elke woensdag ochtend mag Pallion van zijn deskundigheid gebruik maken en kunnen patiënten van Pallion die in aanmerking komen voor een schouder onderzoek terecht op dit spreekuur. Voordeel is dat deze zorg dan in de vertrouwde omgeving van de huisartsenpraktijk geboden wordt en dat er voor de patiënten geen extra kosten aan verbonden zitten (gaat niet van het eigen-risico af).

Meer informatie over huisarts Asrian, vindt u op zijn website:  www.artofshoulder.nl

——–

1 januari 2018

Huisarts Stitzinger in de maatschap

Vanaf 1 januari 2018 treedt huisarts Stitzinger in de maatschap van Pallion. Ze is daarmee een van de 5 huisartsen in de maatschap. Vanaf 1 januari kunnen patiënten zich op naam bij haar inschrijven.

Wij wensen haar veel succes met deze nieuwe positie.

————————–

1 januari 2018

Nieuwe waarnemend huisartsen

Vanaf 1 januari 2018 komt huisarts J. Blankenburgh en huisarts A. Roozen het huisartsenteam van Pallion versterken. In de functie van waarnemend huisarts zullen zij naast huisarts A. Vrieler (al langer werkzaam als waarnemend huisarts bij Pallion), een bijdrage leveren aan de optimale patiëntenzorg.

Team Pallion wenst hen veel succes.

—————————-

19 december 2017

Afscheid Bert Schulte

Op dinsdag 19 december werkt huisarts Schulte zijn laatste werkdag bij huisartsenpraktijk Pallion. Na zijn afscheid in december 2015 heeft Pallion nog van zijn expertise gebruik mogen maken en heeft hij als waarnemer nog twee jaar bij Pallion gewerkt. Op dinsdag 19 december stopt hij definitief bij Pallion.

Team Pallion bedankt hem voor zijn werkzaamheden en zal hem zeker gaan missen.

——————————-

18 december 2017

Nieuwe basis tarieven 2018

Tarieven Huisartsenzorg 2016-2017
Een consult bij de huisarts of een telefonisch contact vallen onder de basiszorg en worden door uw zorgverzekeraar vergoed (check voor de zekerheid altijd uw verzekeringspakket).
Onze praktijk hanteert de tarieven zoals deze worden gehanteerd door de beroepsgroep: de zogenaamde NZA tarieven.
Consult < 20 min:                  €   9,59
Consult > 20 min:                  € 19,18
Visite regulier < 20 min:      € 14,38
Visite regulier > 20 min:      € 23,97
Telefonisch consult regulier: €   4,79
Meer prestaties kunt u vinden via de website: www.nza.nl
Let wel: De CRP-bepaling die op de praktijk worden geprikt, worden ter controle doorgestuurd naar het ziekenhuis; hier wordt een aparte bijdrage voor gerekend die invloed heeft op uw eigen risico!
——————–

18 december 2017

Nieuwe nieuwsbrief Pallion

Binnenkort wordt de nieuwe nieuwsbrief van Pallion weer verspreid. Klik HIER om hem te lezen.

————-

30 oktober 2017

Sharon de Jonge

Vanaf 1 november 2017 komt Sharon de Jonge het assistenten-team van Pallion versterken. Sharon is een ervaren gediplomeerde doktersassistente.

Team Pallion wenst haar veel succes!

————-

28 September 2017

Eigen Risico.

Zoals u weet valt de huisartsenzorg onder de basiszorg van uw zorgverzekering. Wat betekent dat u niets hoeft bij te betalen voor een bezoek aan uw huisarts. Echter vallen een aantal handelingen die gedaan worden op de huisartsenpraktijk niet onder het eigen risico. Zoals: CRP-bepalingen, Holteronderzoek en de aanvraag van de röntgenfoto voor uw bezoek aan het meekijk-consult orthopedie.

——

1 September 2017

Lisa Verstraten

Sinds 1 september 2017 komt Lisa Verstraten het assistenten-team van Pallion versterken. Lisa is een ervaren doktersassistente die reeds eerder als stagiaire en oproepkracht bij Pallion werkzaam is geweest.

Team Pallion wenst haar veel succes.


24 augustus 2017

Pallion is geaccrediteerd!

Op 24 augustus is onze praktijk bezocht door een accrediteur en daaruit blijkt dat wij onze kwaliteit goed op orde hebben. Alle processen zijn doorgenomen (behalve Ouderenzorg en GGZ). Wij zijn nu dus wederom NPA-accrediteerd!

Voor meer info: http://www.praktijkaccreditering.nl/patient


1 juli 2017

Afspraken maken op Pallion

Om de telefoontjes wat beter te stroomlijnen hebben wij een aanpassing gemaakt op het volgende. Wilt u een afspraak maken of een visite aanvragen? Bel ons dan tussen 08.00 – 10.00 uur.

Onze praktijk is tussen 10.00 en 10.30 uur minder goed bereikbaar vanwege de dagelijkse overdracht.


1 Juli 2017

Pallion bestaat 10 jaar.

Het is al weer 10 jaar geleden dat Pallion zijn deuren heeft geopend. Uiteraard hebben we dat niet zomaar voorbij laten gaan.

—————

21 juni 2017

Nieuwsbrief Pallion zomer 2017

De nieuwe nieuwsbrief is weer uit. Klik HIER om hem te lezen.

—————-

19 juni 2017

Online afspraken 

Huisarts den Ouden en huisarts Stitzinger  draaien een proef waarbij u via de website ook online afspraken kunt maken. Houdt u er rekening mee dat niet elke klacht geschikt is voor een online afspraak? Wanneer er sprake is van een spoedsituatie of uw klacht dient nog dezelfde dag beoordeelt te worden, verzoeken wij u om de assistente te bellen. Twijfelt u over de geschiktheid van uw klacht? Neem dat contact op met de assistente; zij zal samen met u de urgentie van het bezoek aan de huisarts bepalen.

Hoe werkt het Online Afspraak Maken? Via de blauwe button AFSPRAAK MAKEN meldt u zich aan met uw naam, geboortedatum en telefoonnummer. Vervolgens kunt u de persoon kiezen met wie u een afspraak wilt maken en op welke dag en tijd en kunt u de afspraak inplannen.

N.b. U krijgt van de gemaakte afspraak niet automatisch een bevestiging of herinnering, noteer de afspraak direct in uw agenda.

————–

1 juni 2017

Orthopeden kijken mee tijdens spreekuur

Het meekijkconsult met orthopedisch specialisten in onze praktijk is een schot in de roos. Sinds enkele maanden zijn orthopeden M.P. van de Kerkhove en F. Nijman van ZorgSaam elke twee weken in onze praktijk. Zij ondersteunen om beurten huisarts S. Stitzinger tijdens het spreekuur en geven direct advies aan de patienten. Meer informatie kunt u vinden in onze nieuwsbrief. Klik HIER

Het meekijk-consult heeft geen invloed op uw eigen bijdrage, wel de eventuele foto die gemaakt moet worden in het ziekenhuis.

————–

1 juni 2017

Op naar een gezond leven met een leefstijlcoach

Pallion helpt patienten op weg naar een gezonde leefstijl. Als eerste huisarstenpraktijk in Zeeuws-Vlaanderen gaat Pallion op verzoek van zorgverzekeraar CZ aan de slag met proefproject COOL (Coaching op Leef-stijl). Meet weten? Klik hier Project COOL.


1 April 2017

Extra uitbreiding praktijkondersteuning POH GGZ

Vanaf 1 april komt Natascha de Schepper het Pallion-team versterken. Natascha vervult naast Sabijn de Cocker, de functie van praktijkondersteuner (POH) GGZ. Natascha werk op elke woensdag van 08.30 uur – 17.00 uur.


1 maart 2017

Doktersassistent in opleiding

Sinds 1 maart 2017 is Hein Bockholts in dienst gekomen van Pallion. Hein is een ervaren chauffeur van de huisartsenpost te Terneuzen. Op dit moment volgt Hein de opleiding tot doktersassistent en werkt hij daarnaast in onze praktijk.

Wij wensen hem veel werk- en leerplezier.

——–

1 januari 2017

Vanaf 1 januari 2017 zijn verschillende wijzigingen doorgevoerd worden in de zorg. Wat zijn de belangrijkste veranderingen? 
Het basispakket van de zorgverzekering is uitgebreid. Zo worden nu operaties van het bovenooglid, medisch noodzakelijke besnijdenissen en fysiotherapie of oefentherapie voor mensen met etalagebenen vergoed. Ook het plaatsen van een borstprothese bij vrouwen en transvrouwen die geen borstgroei hebben valt onder het basispakket. Evenals een implantaat voor jongeren die blijvende snij- en hoektanden missen en opvang en zorg voor mensen die om medische redenen niet thuis kunnen wonen.
Het eigen risico wijzigt niet in 2017 en blijft 385 euro. Zorgverzekeraars kunnen vrijstelling geven voor het eigen risico voor bepaalde gezondheidsprogramma’s. Ze mogen zelf beslissen of ze het eigen risico voor deze programma’s wel of niet in rekening brengen. Check daarom altijd uw eigen verzekeringspakket of neem contact op met uw zorgverzekeraar om na te gaan of uw behandeling vergoed wordt.

——————

01 januari 2017

Doorstart avondspreekuur

Omwille de zeer positieve reacties van zowel de patiënten als de medewerkers en huisartsen van Pallion, is besloten om het avondspreekuur op donderdagavond voort te zetten. Huisarts Voorbrood en huisarts Stitzinger zullen (indien hun diensten het toelaten), op donderdagavond spreekuur houden. Tot 20.00 uur kunt u terecht voor een bezoek aan de huisarts. U kunt telefonisch contact opnemen met de assistente om een afspraak in te plannen.

N.B. Hou er wel rekening mee dat eventuele voorgeschreven medicijnen pas de volgende dag opgehaald kunnen worden.